Hoe krijg je voldoende energie tijdens je wedstrijd?

Gepubliceerd op: 31 oktober 2022
protein bars

Als ervaren tennisser weet je maar al te goed hoeveel een wedstrijd van je lichaam vraagt. Je moet tot het uiterste van je krachten gaan om de wedstrijd op niveau uit te spelen en nadien ben je fysiek en mentaal helemaal uitgeput. Hoeveel je ook traint, het blijft iedere keer weer een hele uitdaging. Om niets aan het toeval over te laten en om ervoor te zorgen dat het je niet aan de broodnodige energie ontbreekt, zijn er gelukkig wel een aantal zaken die je kunt doen. Hieronder vind je alvast enkele gouden tips die ervoor zorgen dat je het niveau kunt halen waar je zo hard voor getraind hebt. Rust voor de wedstrijd, Quest bars en dextrose tijdens de wedstrijd en een goed herstel na de wedstrijd, het zal je een heel eind op weg helpen om je sportieve doelen te bereiken.

Enkele gouden tips

Zorg voor voldoende rust voor je wedstrijd

Je lichaam heeft tijdens de wedstrijd een bom aan energie nodig en daarom is het zo belangrijk om goed uitgerust aan die wedstrijd te kunnen beginnen. Staat je energie al op een laag niveau of moet je vroeg in de wedstrijd al je reserves aanspreken, dan laten de gevolgen zich al makkelijk raden. Ga dus op tijd naar bed de dag ervoor en geef je lichaam alle voedingsstoffen die het nodig heeft om de energieniveaus te optimaliseren.

Zorg voor volgende energie tijdens je wedstrijd

Ongetwijfeld zul je al wel gemerkt hebben hoe snel je energieniveau daalt eens je aan de wedstrijd begonnen bent. Waar je dacht over voldoende reserve te beschikken, blijkt dit al gauw niet meer het geval te zijn. Een snelle en makkelijke oplossing, dat is wat je dan nodig hebt en die oplossing kun je vinden in de vorm van Quest bars en dextrose.

Quest Bars

Quest bars mogen niet in je sporttas ontbreken als je het tennisveld opkomt. Een bron van snelle eiwitten en vezels die je tijdens ieder rustmoment kunt inzetten, daar hebben we het hier over. Eiwitten zijn een zegen voor je spieren die het zwaar te verduren krijgen en vezels vullen op een doeltreffende manier je dalende energieniveau terug aan. Geen enkele reden waarom de Quest bars niet tot je wedstrijdvoeding zouden behoren.

Dextrose

Dextrose is wellicht beter gekend als druivensuiker. Omdat dextrose een enkelvoudig natuurlijk suiker is dat je een boost aan energie geeft, is het erg populair onder sporters. En kleine dosis helpt je tijdens de wedstrijd al om er terug voluit tegenaan te kunnen gaan. De dextrose in poedervorm doe je heel eenvoudig in je drinkbus en bij iedere gelegenheid die je krijgt, kun je er snel zoveel als je nodig hebt van drinken. Trek dus nooit nog het tennisveld op zonder je dextrose en geniet van de voordelen die het je biedt.

Zorg ook voor een optimaal herstel na je wedstrijd

Ook na de wedstrijd is het uiteraard belangrijk om goed voor je lichaam te zorgen. De Quest bars en dextrose hebben je dan wel door je wedstrijd geholpen, je spieren zullen nadien tijd nodig hebben om te herstellen. Voldoende rust in combinatie met extra eiwitten zijn hier de perfecte combinatie voor.

Meer lezen?